Koulutus

Koulutus on tärkeä osa työturvallisuutta ja ammattitaidon ylläpitämistä.

koulutus räjähdyssuojausJos olet sähköalan ammattilainen ja teet sähkösuunnittelua tai sähkötöitä räjähdysvaarallisiin tiloihin tai toimit vastuuhenkilönä tällaisia töitä tekeville, niin sinulla tulee olla pätevyys tällaisiin töihin ja tämä pätevyys on myös pystyttävä osoittamaan. Sähköalan ammattilaisen ATEX- koulutus on ratkaisu tähän asiaan.

Lainsäädäntö edellyttää, että räjähdysvaarallisissa tiloissa työskentelevä henkilökunta on koulutettava. (VNA 576/2003 Liite 2 kohta 1.1)

(Työnantajan on annettava riittävää ja asianmukaista räjähdyssuojelua koskevaa opetusta ja ohjausta työntekijöille, jotka työskentelevät räjähdysvaarallisissa tiloissa.)

Ilman koulutusta räjähdyssuojausasiat eivät tule tutuiksi henkilökunnalle, joten asiakirja on lähes merkityksetön.

Mikäli olet laitevalmistaja tai laitetoimittaja ja teet tai toimitat laitteita räjähdysvaarallisiin tiloihin, niin myös silloin ATEX-koulutuksesta on paljon hyötyä.

Pauli Korhonen on kouluttanut tuhansia ihmisiä sadoissa yrityksissä. Koulutetuissa on ollut niin yritysten vastuuhenkilöitä, kunnossapitohenkilöstöä, kuin tuotantotyöntekijöitäkin. ATEX- koulutus on tarpeellinen kaikille räjähdysvaarallisissa tiloissa työskenteleville.

Koulutusaineisto sisältää runsaasti aineistoa hyvistä ja huonoista esimerkeistä. Koulutus on käytännön läheinen ja se räätälöidään sopivaksi kunnossapitohenkilökunnalle, tuotantohenkilökunnalle, suunnittelijoille tai yrityksen vastuuhenkilöille. Koulutuksessa läpikäydään räjähdyssuojaukseen liittyvät asiat siltä osin, kuin ne liittyvät koulutettavien työtehtäviin. Koulutustilaisuus tuotantohenkilökunnalle kestää pari kolme tuntia. Kunnossapitohenkilökunnan perusteellinen koulutustilaisuus kestää koko päivän.

Koulutustilaisuus sisältää kaiken oleellisen, mitä on tiedettävä, kun työskennellään räjähdysvaarallisissa tiloissa tai suunnitellaan kohteita, joissa on räjähdysvaarallisia tiloja tai laitteistoja räjähdysvaarallisiin tiloihin.

Maistiaisia_ATEX_koulutuksesta 2017

Jaa tämä:    
FacebookTwitterGoogle+LinkedInShare
        Tulosta »   AAA

Ota yhteyttä!